St. Svithun arrangerer ny tur til Roma med Arild Pollestad som guide

||| ||| Foto: |||

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se.

Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid.

Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Også her taler Pollestad med erfaringens autoritet.

Det eneste som kreves for å følge Pollestad i Roma er et åpent og raust sinn, og raske ben. Han vil hjelpe oss til å se og oppleve denne makeløse byen, hvor arven fra Aten og arven fra Jerusalem har smeltet sammen, hvor Keiser og Galileer har rakt hverandre hånden, og hvor det moderne byliv blant fortidens utallige minnesmerker får en dimensjon og en sammenheng som ingen andre steder. Roma er enestående, og Pollestads Roma gir minner for livet, både for legeme og sjel!

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag!Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Programmet Dag 1 – torsdag 24. oktober Avreise med SAS fra Oslo kl. 07.50. Flybytte i København og videre til Roma med ankomst kl. 12.35. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Pollestad leder an under en stemningsfull byvandring rundt historiske gatehjørner, Pantheon og Piazza Navona før velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet. (M)

Dag 2 – fredag 25. oktober Dagen starter med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter går vi til Peterskirken. Etter besøket der, kan de som ønsker det, bli med og spise tynn, romersk pizza i nærheten av Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og om kvelden vil det bli arrangert stor romersk middag for dem som ønsker det på restaurant Da Sabatino. (F)

Dag 3 – lørdag 26. oktober Vi begynner igjen med et foredrag, før vi begir oss i vei til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden, og Pollestad kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (F/M)

Dag 4 – søndag 27. oktober Etter et foredrag lørdag formiddag vandrer vi til Trastevere, går innom den praktfulle Mariakirken i hjertet av denne særegne bydelen, og fortsetter over Ponte Sisto til Piazza Farnese, Campo de’ Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Pollestad underholder mellom rettene. (F)

Dag 5 – mandag 28. oktober Etter frokost tar bussen oss til flyplassen for avreise med SAS til København kl. 13.20. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 18.15 (F)

Praktiske opplysninger:

Pris pr. person kr 16 975,- som inkluderer:

- Fly Oslo-København-Roma med SAS

- Flyskatt (utgjør kr 1.747,- pr. des 2018, ikke refunderbart ved avbestilling)

- Fellestransport flyplass-hotell tur/retur

- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)

- Byvandringer ifølge program - 2 middager (M) inkl. drikke

- Faglig reiseleder: Kjell Arild Pollestad

- Teknisk reiseleder: Asbjørn Thomassen, tidligere Ordførende Mester St. Johanneslogen St. Svithun.

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset) kr 1.380,- Tilslutning med SAS til Oslo fra Stavanger, Kristiansand, Haugesund, Bergen, Ålesund og Trondheim: kr 1.200,-

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition. Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Påmelding senest 20. august 2019. Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 25. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs.

Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs.

Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. PÅMELDING OG INFO telefon 69 31 26 21 eller e-post: Asbjørn Thomassen har mobil 482 53 080

Sist redigert onsdag, 06 februar 2019 07:59